Spicy Korean Garlic Chicken

Det är koreanska motsvarigheten på chicken nuggets, utan en massa panering.

Det finns två viktiga saker för att detta skall lyckas. Nummer ett är en koreansk röd chillipasta som heter Go Chu Jang. Jag hittade den på Willys ibland de asiatiska prdukterna. Nummer två är dubbelfritering.

Ingridienser:

800g Kycklingfilé (bröstfile eller lårfile, det kvittar).
ca 3dl Potatismjöl.
3msk Go Chu Jang pasta
2tsk salt
1tsk svartpeppar
3msk Honung (flytande helst).
2st Pressade vitlöksklyftor.
1tsk kinesisk soya
1tsk Äppelcider vinäger
2st salladslökar, hackade/skivade
sesamfön

Börja med att skära kycklingen i bitar, cirka 1,5×1,5cm stora. Blanda i en skål med salt och peppar. Blanda i potatismjöl och arbeta runt kyckligen så att alla bitar täcks ordentlig med potatismjöl. Tillsätt mer potatismjöl om det behövs.
Ställ fritösen på 180grader ceslsius, har du ingen oljefritös, så går det bra att göra det i gryta med olja, det gjorde jag.

Fritera kycklingen i omgångar. 8 minuter ungefär. De skall bli liter krispiga på ytan, men inte få någon färg direkt.
Låt rinna av på ett galler.
När alla bitar är friterade en gång, så är det tid för omgång nummer två. Höj tempen till 185grader och kör dom ytterligare cirka 5 minuter, tills dom får lite färg.

Om du inte har någon fritös, så kan du göra som jag, fritera i gryta i först 3 minuter, sedan köra dom i airfryer (här kan du köra alla samtidigt) på 180 grader i 7 minuter. Sedan i Gryta igen i cirka 3 minuter till, tiolls dom får färg.
Häll upp i en stor form.

Blanda ihopa Go Chu Jang pasta, soya, honum, pressad vitlök äppelcider vinäger till en sås.
ringla rikligt med såsen över kycklingbitarna och blanda runt bitarna i såsen, så dom täcks och blir lite klistriga. häll över sesamfön och salladslök och blanda om.
Kan ätas som dom är eller serveras med ris och sweet chilli sås.