Philips Airfryer

Vi fick chansen för några år sedan att via Buzzador få testa helt nya Philips Viva Collection HD9220 Airfryer. Det är en fritös som använder hetluft istället för olja.

Det lät lite för bra för att vara sant, så det skulle verkligen bli spännande att testa.

Det är en ganska stor koloss faktiskt, den är hela 31,5cm hög, 28,7cm bred och 38,4cm djup, tillika väger den 7kg. Den rymmer cirka 800gram mat, så en 750grams påse med Pommes är ungefär vad man får i den.

Vi blev grymt imponerade redan vid första testen. Vi laddade den med en påse Findus Pommes Strips och 15-20 minuter senare så hade vi krispiga frasiga strips. Inte riktigt så krispiga som i en riktig fritös, men inte långt efter. Dessutom utan en enda droppe olja.

Skall man däremot göra pommes grån grunden av potatis, så skall man tillsätta en tesked olja i botten av behållaren till Airfryern, det är allt.

Det blir även ypperligt att tillaga spröbakad torsk, fiskpinnar eller annan panerad/friterad mat. Det blir krispigare än i ugnen och betydligt hälsosammare än i stekjärnet.

Dock kostar den ju en slant, billigast i skrivande stund är tretti.se och dom tar 1360kr, men det är den helt klart värd. Har man en gång testat göra pommes eller klyftpotatis i den, så använder man aldrig mer ungen till detta igen.